Eigen producten 

OVER ONZE  PRODUCTEN 


De tuinschrijnwerker beschikt ook over een lijn van eigen huisproducten, BALENO CREATIONS genoemd. in onze huisproducten kan je bloembakken en buitenkeukens vinden. 

HOUTSOORT


DOUGLAS

Wij werken voornamelijk met Douglas hout. Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-west Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Door deze gunstige eigenschappen is het zeer breed toepasbaar.

Het is een houtsoort die nog niet de bekendheid heeft van Eiken, Beuken of Vuren. Toch zullen een hoop mensen al vaak langs een Douglas spar zijn gelopen. Als je eenmaal de boom herkent is deze op een groot aantal plekken te spotten. De afgelopen jaren is  de bekendheid van Douglas hout en daarmee het gebruik van deze houtsoort flink toegenomen.

Ecologisch en duurzaamheid.
Douglas heeft onbehandeld van nature een duurzaamheid van 10-15 jaar. Dit is langer dan geïmpregneerd vuren daardoor is douglas een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd vuren wat veelal schadelijke stoffen bevat om die verhoogde duurzaamheid te bereiken. Daarbij is het esthetisch gezien gewoon mooier dan geïmpregneerd hout.

Toenemende beschikbaarheid.
In grote bosgebieden van West Europa(in het bijzonder Frankrijk en Duitsland) is de Douglasspar de afgelopen decennia in grote hoeveelheden aangeplant. Dit heeft tot gevolg gehad dat alleen al in Frankrijk er jaarlijks 1 miljoen kuub Douglas aangroeit. Binnen 10 jaar zal er jaarlijks 2 miljoen kuub aangroeien.

ONZE KLEUREN


Wij werken vooral met beitsen en lakken van het merk Xyladecor tuinhuis, Xyladecor tuinhuis color en het merk Boss paints.