Meer en meer mensen plaatsen een houten terras. Hout voelt warmer aan en heeft een mooie uitstraling. Door de import en de goede houtkwaliteit van tegenwoordig kan je al houten terrassen hebben met weinig onderhoud en een lange levensduur. Door de techniek met de verstelbare voeten zijn dakterassen en terrassen op oneffen ondergronden kinderspel. Ook kan je de terrasplanken blind bevestigen (zonder zichtbare schoeven) op je onderkader dat voor nog een strakkere uitstraling zorgt.


TROPISCH HARDHOUT

Aan een terras met tropisch hard houd is bijna geen onderhoud. Je moet het hout niet behandelen en word mooi grijs na verloop van tijd. De meeste tropische houtsoorten die gebruikt worden voor terrassen zijn Padouk, Afzeliea, Azobe, Ipé, Massaranduba en Bankerai. Elke houtsoort krijgt zijn eigen grijs patina en de duurzaamheid varieert van 20 tot wel meer dan 100 jaar.


EUROPEES HOUT 

 

Een terras in europees hout is ook wel ecologisch verantwoord. Siberische Lariks, Europese Eik en kastanje zijn perfecte houtsoorten om een duurzaam en stijlvol terras aan te leggen. Deze houtsoorten vergrijzen net zo mooi als tropische houtsoorten. Kastanje is bovendien vocht en schimmelbestendig. Als je europees hout kiest voor je terras controleer je beter of het PEFC of FSC gestertifcieerd is voor een goede duurzaamheid te garanderen. De duurzaamheid van het hout varieert van 15 tot 60 jaar.


 

THERMOWOOD

 

Thermowood is afkomstig van Scandinavisch dennenhout dat thermisch behandeld wordt. Door het hout te bewerken met stoom en hitte wordt het gemodificeerd tot een duurzame houtsoort die vergelijkbaar is met tropische houtsoorten. Dit alles zonder gebruik te maken van chemicaliën. Thermowood is bovendien een pak goedkoper en ook ecologisch meer verantwoord aangezien dennenhout veel sneller groeit. De duurzaamheid ligt bij meer dan 20 jaar.


HOUTCOMPOSIET

 

Met houtcomposiet lijkt het net of je een houten terras hebt terwijl het eigenlijk gaat om een recyclage product. Houtcomposiet bestaat uit 60% houtvezels en 40% gerecycleerde plastic. Ze nemen geen water op waardoor ze niet kunnen splinteren, rotten, splijten of kromtrekken. Met dit materiaal ben je ook zeker van dezelfde kleurtinten en waar je bovendien een ruime keuze in hebt.


 

REGELBARE STELVOETEN

 

Bij het plaatsen van een dakterras moet je er altijd voor zorgen dat je de dakbedekking niet beschadigd door de druk van het terras. Deze regelbare voeten zijn snel en eenvoudig te plaatsen, gemakkelijk op hoogte te regelen en ze verspreiden het gewicht van uw terras over een groter oppervlakte. Uiteraard kunnen deze regelbare voeten ook op andere ondergronden gebruikt worden, vooral als u aanzienlijke hoogteverschillen moet kunnen opvangen.


BLINDE BEVESTIGING

 

Wie een strak terras wil moet blind bevestigen, dankzij de verschillende systemen van tegenwoordig is dit perfect mogelijk. De verschillende mogelijkheden hangt af van het type terrasplank dat je kiest.