Tuinconstructies

TUINCONSTRUCTIES

Onder tuinconstructies verstaan we carports, tuinhuizen, terrasoverkappingen en prielen.
Al onze tuinconstructies zijn naar wens aan te passen. Zo heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en verschillende afwerkingen.


TUINHUIS

Nood aan wat extra berging in de tuin of een hobbyruimte. Een tuinhuis bied tal van mogelijkheden. Of je nu een moderne of landelijke stijl verkiest, met de keuze van verschillende houtsoorten en afwerking, vinden we het tuinhuis dat bij jouw past.

 


HOUTSKELETBOUW


CARPORT 

Voordelen van een carport
Carports kunnen vrijstaand naast een woning of leunend tegen een woning geplaatst worden. Er zijn carports voor één of twee wagens, met berging of fietsenstalling.

 

Carport beschermt de wagen
Een carport is een open structuur maar hierdoor is de wagen niet minder beschermd. Door de open structuur wordt er minder condensatie gevormd op je wagen wat het risico op roest verkleind. Onder de carport is je wagen beschermd tegen alle weersomstandigheden: In de winter blijft je voorruit ijsvrij, en tijdens de zomer beschermt de carport je wagen tegen de zon.

 

Carport goedkoper dan garage
Bij een carport komen minder kosten kijken dan bij de bouw van een garage. Zo heb je bij een garage extra kosten van vloeren, muren, verluchting, ramen, deuren, garagepoort,… Bovendien heb je bij een carport meer ruimte om de portieren van je wagen te openen. En dus meer ruimte om in- en uit te stappen en minder beschadiging aan de portieren door een muur of dergelijke.

 

Berging
Bij een carport bestaat ook de mogelijkheid om extra materiaal op te bergen zoals fietsen, grasmachine, motor,…Er kan hier eventueel een extra afgesloten ruimte voor voorzien worden.

 

Extra voordelen
Een laatste groot voordeel is dat je onder de carport kan schuilen voor de regen. Niet enkel wordt je niet nat als je in de auto wil stappen. De carport kan ook als afdak dienen voor de barbecue tijdens een regenachtige zomerdag. Kortom, niets dan goeds over de carport.

 


TERRASOVERKAPPING

Een terrasoverkapping (of een veranda zoals sommigen dit ook noemen) beschermt je tegen regen en wind. Gedaan met vluchten uit de tuin wanneer het een beetje waait of regent. Met een terrasoverkapping kun je opnieuw ontspannen in je tuin zonder rekening te moeten houden met de weersomstandigheden. Of is het mooi weer en toch een beetje te fris, met een terrasverwarmer kunt u deze dagen ook gezellig buiten zitten.
Het is mogelijk om één of twee zijden te voorzien van een dichte wand zodat u iets meer uit de wind zit.

 


 

 

PRIEEL

Ook een prieel laat toe om meer van je tuin te genieten. Neem een mooie voorjaarsdag maar is het nog iets te fris om in de tuin te zitten. Met een prieel is hiervoor een oplossing. U kunt er u tuinmeubelen plaatsen om er genieten van een vroege BBQ met familie of vrienden. We bieden verschillende mogelijkheden zodat u langer kunt genieten van uw tuin. Er is keuze uit verschillende vormen zoals 6-hoekig, 8-hoekig, vierkant,… en met de mogelijkheid van open en half open.